Draagwijzen v.l.n.r.: Rekbabare draagdoek, Ringsling, Geweven draagdoek buik, geweven draagdoek rug, tandem dragen

Knoopconsult

Wil je leren hoe je een draagdoek knoopt? Dan is een basis consult wat voor jou, in ongeveer 1,5 uur leer je 1 basis manier van dragen. Bijvoorbeeld de FWCC (basis buik knoop) of de Rucksack (Basis rugknoop)

Kan je al knopen maar wil je de punten op de i zetten? Kies dan voor een optimalisatie consult. In  ongeveer een half uur leer ik je de fijne kneepjes voor een knoopwijze die je verder al beheerst.

Liever samen met vriendinnen of een groepje een nieuwe knoop leren? Boek dan een workshop. In een groepje van 3 tot 5 personen leer je in 2,5 uur een knoop, en als we genoeg tijd hebben ook nog een variatie op die knoop.

Pasconsult

Draagzakken, daar bestaan er nog al wat van. Grofweg word er een verdeling gemaakt tussen fullbuckle ssc’s, Halfbuckle ssc’s en MehDai/MeiTai’s

Een Fullbuckle Soft Structure Carrier (ssc) is een draagzak met een tailleband met gesp, en schouderbanden met gespen. Meest bekende is toch wel de Tula. 

Halfbuckle SSC is een draagzak waarvan de tailleband met een gesp sluit, en de schouderbanden, met of zonder vulling, geknoopt worden. 

Een MehDai of Mei Tai is een voorgevormde Soft structure carrier, waarvan je zowel de tailleband als de schouderbanden knoopt. 

Ik heb zo’n 35 draagzakken in mijn bibliotheek om te passen en te huren. Waarom zo veel? omdat ze allemaal hun eigen kwaliteiten hebben EN omdat niets zo persoonlijk is als een draagzak. De pasvorm verschilt enorm tussen de merken. Wat dus bij jou en je kindje past, kom je achter tijdens een pasconsult. Een pasconsult duurt ongeveer 1,5 uur. En aan het einde kan je de draagzak een weekje huren om te ondekken of dit inderdaad de juiste keuze is. 

Heb je al een draagzak maar zit hij toch net niet lekker? Dan kan je tijdens een afstel consult van een half uur leren hoe je hem voor jou fijn afstelt. 

Kleine Draagling staat geregeld op beurzen om mensen kennis te laten maken met dragen.