DRAGEN Is liefdevol lichaamscontact en bevordert de gezonde ontwikkeling van het kind

DRAGEN Vergemakkelijkt het dagelijks leven van ouders en schenkt kinderen geborgenheid

DRAGEN Komt overeen met de natuur van de menselijke zuigeling en is een basis voor de bevrediging van zijn lichamelijke en geestelijke behoeften.”

Bron: Die Trageschule®. Ulrike Höwer©

Dat dragen fijn is, dat merk je meteen als je kindje zich ontspant en tegen je aan in slaap valt. Maar er zitten echt veel positieve kanten aan dragen. Zo heb je je handen vrij om bijvoorbeeld even een broodje te smeren of je andere kind(eren) te helpen.

Je kan “handsfree” knuffelen en je binden aan je kindje, hechting is een “heet hangijzer” in deze tijd, de doek bevorderd een veilige hechting omdat jullie zo fijn dicht bij elkaar zijn. Je kindje voelt zich veilig zo dicht tegen je aan en herkend geluiden die er in de buik ook al waren, zoals het ritme van je hartslag en ademhaling. Door het huidcontact van het hoofdje op je borst maak je ook nog eens extra oxytocine aan wat jullie beide een fijn, veilig en ontspannen gevoel geeft.

Door te dragen in de “Hurk-spreid” positie, zitten de heupjes in de perfecte houding om goed te ontwikkelen. De natuurlijke bolling van de rug wordt gerespecteerd maar ook voldoende ondersteund om niet in te zakken. Met een juist aangespannen draagmiddel en een goede houding, met de armpjes voor de borst, wordt ook de ademhaling ondersteund.

Naast deze fysieke voordelen zijn er ook mentale voordelen. Een kindje wat zich veilig en geborgen voelt, kan zich beter ontwikkelen. Door op ooghoogte met de ouder mee te bewegen, worden de hersenen gestimuleerd en kunnen de kindjes alle dagelijkse activiteiten goed in zich opnemen. Deze gematigde prikkels stimuleren de hersenontwikkeling.